ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ

Ο Δήμος

Υπηρεσίες

Επισκέπτες

Ενημέρωση

Επικοινωνία

Αναζήτηση

Παραλίες

Παραλία Μάνδρας

Αρχική

/

Ενημέρωση

/

Παραλία Μάνδρας

Παραλία Μάνδρας

Παραλία Μάνδρας

Με μήκος άνω των τριών χιλιομέτρων, η παραλία της Μάνδρας είναι η μεγαλύτερη της περιοχής.

Με μήκος άνω των τριών χιλιομέτρων, η παραλία της Μάνδρας είναι η μεγαλύτερη της περιοχής. Σε μικρή απόσταση από τον οικισμό της Μάνδρας, η ομώνυμη παραλία εκτείνεται σε έναν ανοιχτό κολπίσκο που φτάνει ως το Πόρτο Λάγος, καταλαμβάνοντας τη δυτική πλευρά μετά το Πόρτο Μόλο και το ακρωτήρι.


Το πλάτος αυξομειώνεται στην τεράστια έκταση της αμμώδους ακτής, από πέντε έως τριάντα μέτρα, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει πλήθος λουομένων τις καλοκαιρινές περιόδους δίχως συνωστισμό. Στα πρώτα μέτρα της είναι αβαθής, ενώ η αμμώδης έκταση της ακτής με την ψιλή άμμο χαρακτηρίζει και τον πυθμένα.


Το μεγαλύτερο κομμάτι της είναι ελεύθερο για τους επισκέπτες. Στην ανατολική πλευρά υπάρχει οργανωμένο τμήμα με ξαπλώστρες, ομπρέλες και ντους, καθώς και αναψυκτήριο. Η ποιότητα των νερών, τα οποία ελέγχονται τακτικά από τον επίσημο κρατικό φορέα, χαρακτηρίζεται ως εξαιρετική. Η πλαζ έχει εύκολη πρόσβαση οδικώς και πολύ ενδιαφέρουσα φυσική συνέχεια, με τα όριά της μπροστά στις λιμνοθάλασσας Λάφρη και Λαφρούδα, σχηματίζοντας υπέροχα φυσικά γλυπτά στην ακτή και την παραθαλάσσια ζώνη.