ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ

Ο Δήμος

Υπηρεσίες

Επισκέπτες

Ενημέρωση

Επικοινωνία

Αναζήτηση

Πληροφορίες για τον επισκέπτη

Σχεδιάστε το ταξίδι σας στα Άβδηρα.

Αρχική

/

Επισκέπτες

/

Πληροφορίες για τον επισκέπτη

Πώς να έρθετε

Διαμονή

Πληροφορίες για τη μετακίνησή σας προς την περιοχή του Δήμου Αβδήρων.

Ο Δήμος Αβδήρων ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα της Ξάνθης, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η έδρα του, Γενισέα, απέχει 12 χιλιόμετρα από την Ξάνθη, ενώ η ιστορική του έδρα, τα Άβδηρα, βρίσκονται στα 20 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας. Αποτελεί έναν από τους τέσσερις Δήμους της ΠΕ Ξάνθης και απλώνεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της, συνορεύοντας με την ΠΕ Ροδόπης, στα όρια της λιμνοθάλασσας του Πόρτο Λάγος και της λίμνης Βιστωνίδας.

Με αεροπλάνο

Σε οδική απόσταση περίπου 45 χιλιομέτρων, στα δυτικά, βρίσκεται το Αεροδρόμιο Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», στη Χρυσούπολη. Η μετακίνηση προς τον Δήμο Αβδήρων μπορεί να γίνει με ταξί από το αεροδρόμιο προς τη Χρυσούπολη και έπειτα με υπεραστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ προς Ξάνθη και τον επιθυμητό προορισμό, καθώς υπάρχουν τακτικά δρομολόγια.

Στα ανατολικά βρίσκεται το Αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος», σε απόσταση περίπου 110 χιλιομέτρων. Η μετακίνηση προς την Ξάνθη γίνεται μέσω ταξί ή υπεραστικού λεωφορείου του ΚΤΕΛ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμβουλεύεστε τους ιστοτόπους των αεροδρομίων.

Με αυτοκίνητο

5 χιλιόμετρα βορείως της Γενισέας περνά η Εγνατία Οδός (Αυτοκινητόδρομος Α2), που συνδέει την περιοχή με την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Ηγουμενίτσα και τις χώρες των Βαλκανίων στα δυτικά και τα ελληνοτουρκικά σύνορα στα ανατολικά. Ο κάθετος άξονας από την πόλη της Ξάνθης συνδέεται με τη Βουλγαρία.

Οι κοινότητες του Δήμου Αβδήρων συνδέονται μεταξύ τους μέσω αυτοκινητοδρόμων του τοπικού οδικού δικτύου.

Με λεωφορείο

Το δίκτυο μετακινήσεων του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ξάνθης συνδέει τις περιοχές του Δήμου Αβδήρων μεταξύ τους και με την πόλη της Ξάνθης. Από εκεί, εκτελούνται δρομολόγια από και προς Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Καβάλα, Σέρρες, Λάρισα και Θεσσαλονίκη, το ΚΤΕΛ της οποίας συνδέεται με δρομολόγια προς το εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμβουλεύεστε τη σελίδα των υπεραστικών λεωφορείων:

Με τρένο

Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Ξάνθης (16 χιλιόμετρα βορείως της Γενισέας) συνδέει την πόλη με όλους τους σταθμούς του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου, καθώς και με προορισμούς του εξωτερικού από τη Θεσσαλονίκη (Σόφια, Σκόπια, Βελιγράδι, Βουκουρέστι).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμβουλεύεστε τη σελίδα των σιδηροδρόμων.

Le Chalet

Πηγάδια Ξάνθης

info@lechalet.gr

Τηλέφωνο: 2541068511

Porto Vistonis

Πόρτο Λάγος Ξάνθης

vistonis@otenet.gr

Τηλέφωνο: 2541096630

Πέτρινος Λόφος

Μάνδρα Ξάνθης

info@petrinoslofos.gr

Τηλέφωνο: 2541096930

Porto Lagos Rooms

Πόρτο Λάγος Ξάνθης

argiriskaterina02@gmail.com

Τηλέφωνο: 6984998162