ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ

Ο Δήμος

Υπηρεσίες

Επισκέπτες

Ενημέρωση

Επικοινωνία

Αναζήτηση

Επίσκεψη στα Άβδηρα

Από τον 7ο π.Χ. αιώνα, όταν δημιουργήθηκαν οι πρώτοι οικισμοί στην παραλιακή ζώνη της αιγιακής Θράκης, η περιοχή του Δήμου Αβδήρων έχει να επιδείξει μια σπουδαία πολιτισμική κληρονομιά. Μια ιστορική αναδρομή στην κλασική αρχαιότητα, τη βυζαντινή εποχή και τα νεότερα χρόνια είναι διαθέσιμη στις σελίδες που ακολουθούν.

Αρχική

/

Επισκέπτες

/

Επίσκεψη στα Άβδηρα

Τι θα δείτε στα Άβδηρα

Αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων

Αρχαιότητα

Τα Άβδηρα είναι φημισμένα για τον αρχαίο του πολιτισμό και τις σπουδαίες προσωπικότητες που έζησαν στην περιοχή κατά την αρχαιότητα, επηρεάζοντας με το πνεύμα τους την αρχαιοελληνική σκέψη. Ξεκινώντας από τον γνωστότερο Δημόκριτο, παρουσιάζονται μεγάλοι τοπικοί διανοητές όπως ο Πρωταγόρας, ο Λεύκιππος, ο Βίων, ο Ανάξαρχος, ο Εκαταίος και ο Ασκάνιος.

Λαογραφικό μουσείο Αβδήρων

Μουσεία

Σε δύο προσεγμένα μουσεία, το Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό, φυλάσσονται οι αρχαίες και οι παραδοσιακές μνήμες της περιοχής. Τριγύρω, οι τόποι όπου έζησαν και μεγαλούργησαν οι πρόγονοι των σημερινών κατοίκων προσφέρονται για επίσκεψη και μια επαφή με τους χώρους που φιλοξένησαν τους Αβδηρίτες της αρχαίας και της βυζαντινής εποχής: Ο εμβληματικός Αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων, η Βυζαντινή Ακρόπολη (Πολύστυλον), το Αρχαίο Λιμάνι, τα Αρχαία Λατομεία, η Βυζαντινή Εκκλησία του Πόρτο Λάγος.

Παραλία Αη-γιάννη

Παραλίες

Εκτός από τον πολιτισμό και την αρχαία και βυζαντινή κληρονομιά, η ακτογραμμή της περιοχής προσφέρεται για δροσερές βουτιές και ηλιοθεραπεία το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα, για τους τολμηρούς. Οι παραλίες του Δήμου Αβδήρων ελέγχονται τακτικά από τους αρμόδιους φορείς, αξιολογούνται τα τελευταία χρόνια με την ανώτερη βαθμολόγηση για την καθαρότητα των νερών τους και μπορούν να υποδεχθούν τους επισκέπτες για χαλάρωση και αναζωογόνηση. Η Παραλία Μυρωδάτου, η Παραλία Αβδήρων (Λεύκιππος), το Πόρτο Μόλο, η Παραλία Αϊ-Γιάννη, η Παραλία Μάνδρας, η Παραλία Σκάλας, δίπλα στο λιμάνι των Αβδήρων.

Λίμνη Βιστωνίδα

Φυσικό περιβάλλον

Η τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, η Βιστωνίδα, ένας σημαντικότατος υδροβιότοπος που μπορεί να προσφέρει ισχυρές συγκινήσεις στους φυσιολάτρες, φιλοξενεί μεγάλους αριθμούς σπάνιων ειδών. Ο Κόσμος των πουλιών είναι συναρπαστικός στην περιοχή, όπου το υγρό στοιχείο συνθέτει μοναδικά τοπία, ιδανικά για βόλτες και φωτογραφήσεις. Εκτός της συναρπαστικής Βιστωνίδας, οι «δίδυμες» λιμνοθάλασσες Λάφρη και Λαφρούδα και οι Αλυκές στη Μέση και τη Νέα Κεσσάνη συμπληρώνουν τα μαγευτικά, υδάτινα τοπία με τους φτερωτούς επισκέπτες και την πλούσια πανίδα.

Πανοραμικές φωτογραφίες Αβδήρων

Μέσα από τις πανοραμικές φωτογραφίες ο ταξιδιώτης έχει την ευκαιρία να πάρει μια πρόγευση όσων πρόκειται να επισκεφθεί. Οι πανοραμικές λήψεις προσφέρουν οπτική γωνία 360 μοιρών και μια ιδιαίτερα ζωντανή αναπαράσταση τοπίων και αξιοθέατων. Μπορείτε να δείτε όλες τις πανοραμικές φωτογραφίες στον σύνδεσμο που ακολουθεί

Δείτε

Χρήσιμα για τους επισκέπτες

Η επίσκεψη στον Δήμο Αβδήρων μπορεί να γίνει με όλα τα μέσα συγκοινωνίας, ενώ για τη διαμονή η περιοχή διαθέτει μονάδες φιλοξενίας. Αναλυτικές πληροφορίες υπάρχουν σε ξεχωριστή σελίδα για την ενημέρωση κάθε ταξιδιώτη.

Περισσότερα